Victoria La Dolce Vita & Orrefors

Nu släpps den exklusiva serien Victoria Collection. I detta kollektionssläpp ser vi Proseccoglas och Cocktail Karaff i kristall, skapade av Erika Lagerbielke på Orrefors i det småländska glasriket.

OM ORREFORS
Orrefors producerar sedan 1898 kristallglas med skandinavisk design och hantverksskicklighet. På glasbruket i Småland arbetar våra skickliga hantverkare tillsammans med några av Sveriges främsta formgivare med att utveckla design, hantverk och nya tekniker.

OM FORMGIVAREN & DET KUNGLIGA BRÖLLOPET
Erika Lagerbielke är Orrefors servisglasdrottning. Ingen annan har formgivit så många och framgångsrika glasserviser för Orrefors. Genom åren har hon fått många fina utmärkelser för sin formgivning, inte minst för sin serie Divine som var en hyllning till det kungliga bröllopet mellan Kronprinsessparet Victoria och Daniel där Erika formgav riksdagens och regeringens bröllopsgåva. Förutom sitt framstående designarbete är Erika också professor vid Linnéuniversitetet.

Nyckeln till Erikas enorma framgång är hennes stora kunskap och kärlek till hantverket liksom hennes kunskap om dryckers olika egenskaper och hur upplevelsen av drycken påverkas av glasets form.